Rifnik i Resevna

nedjelja  8.8.2021. godine

Ove nedjelje 8.8.2021. godine organizira se izlet na vrhove Rifnik i Resevna, južno od Šentjura u Celju.

Rifnik je poznat po arheološkom nalazištu, a sa sjeverne strane se nalaze i ruševine starog grada Reicheneck. Uspon i silazak su ne zahtjevni, ukupno do 2 sata hodanja, te po silasku, oni koji ne žele više, mogu se vratiti doma. Ostatak ekipe nastavlja prema Resevni, vrhu sa razglednim stupom s kojeg se pruža vidik na veći dio unutrašnjosti Slovenije. Prije vrha, nalazi se planinarski dom koji je opskrbljen. Uspon traje oko  1 sat i 30 minuta, a silazak nešto manje.

Za ulazak u Sloveniju i povratak su obavezne Covid putovnice te pridržavanje epidemioloških preporuka uz korištenje medicinskih maski prilikom prijevoza.

Prijave zaključno s petkom. Vodič Snježana Rogina. Više na letku u prilogu.

Polazak u 8:00 sati 

parkiralište Obrtničkog doma, osobnim automobilima sudionika izleta, troškovi prijevoza dogovorno s vozačima. Mole se vozači da se jave za prijevoz radi lakše organizacije odlaska i mogućnosti da se odradi kružna staza.

Vodič: Snježana Rogina

Ostale napomene:

Potrebna je standardna planinarska oprema, planinarske cipele i preporuča se korištenje štapova. Obavezno ponijeti topliju odjeću za zaštitu od vjetra, rezervnu odjeću u ruksaku i kišnu kabanicu, obavezno ponijeti osobnu, zdravstvenu i planinarsku iskaznicu, te hranu i piće za cjelodnevni boravak u prirodi. 

Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima prava izmjene plana obzirom na objektivne okolnosti na terenu, a u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta izlet će se otkazati o čemu će vodič obavijestiti prijavljene sudionike izleta.