Hrvatski planinar je časopis Hrvatskog planinarskog saveza. Časopis izlazi od 1898. godine i jedan je od najstarijih hrvatskih časopisa. Objavljuje književne priloge, putopise, opise zanimljivih planinarskih odredišta u Hrvatskoj i inozemstvu, obavijesti o planinarskom radu i događanjima te stručne članke, posebno s područja speleologije, ekspedicija i sigurnosti u planinama. Ako ste zainteresirani redovno čitati "Hrvatski planinar" preporučujemo da se pretplatite. 
 
Časopis se čitateljima distribuira putem pretplate i ne može se nabaviti u slobodnoj prodaji. Časopis primaju planinari, ljubitelji planinske prirode te udruge, državne i nevladine ustanove i organizacije s kojima Hrvatski planinarski savez i hrvatski planinari surađuju. 
Pretplata za jednu kalendarsku godinu je 150 kuna (za inozemstvo 40 eura). U cijenu pretplate uključena je poštarina i PDV.
 

Kako postati pretplatnik?

Novi pretplatnici, odnosno zainteresirani za primanje časopisa, trebaju se e-mailom, telefonom, pismom ili faxom javiti Hrvatskom planinarskom savezu i dati adresu na koju žele primati časopis. Za nekoliko dana poštom će na tu adresu primiti ispunjenu uplatnicu i brojeve koji su izašli od početka godine, a zatim će, nakon uplate, svaki mjesec na svoju adresu redovno primati svoj primjerak časopisa. Pravnim osobama šalje se umjesto uplatnice faktura, koju treba uplatiti na isti način.
 

Zašto postati pretplatnik?

Časopis "Hrvatski planinar" izlazi u 11 brojeva godišnje (za srpanj i kolovoz kao dvobroj). Svaki broj ima ukupno 44 stranice (dvobroji 52) formata B5 (17x24 cm). Časopis se tiska u boji i bogato je ilustriran atraktivnim snimkama ponajboljih planinarskih fotografa. 
Časopis objavljuje književne priloge, putopise, opise zanimljivih planinarskih odredišta u Hrvatskoj i inozemstvu, obavijesti o planinarskom radu i događanjima te stručne članke, posebno s područja speleologije, ekspedicija i sigurnosti u planinama. Kako je časopis službeno glasilo HPS-a, u njemu se mogu naći sve osnovne informacije o radu Hrvatskog planinarskog saveza i udruga članica HPS-a te o novostima u hrvatskim planinama.
 
Naše društvo je pretplatnik časopisa kojeg možete pronaći u Planinarskom domu na Kunagori.