Najava izleta: Uskrsni ponedjeljak, 22.4.2019. Velika Kopa na Pohorju (Slovenija)

 

 

Grmovškov dom pod Veliko Kopo - Črni vrh - Ribniška koča - Ribniško jezero
Grmovškov dom - Velika Kopa
 

Opis izleta:

U ponedjeljak 22.4.2019. organiziramo jednodnevni planinarski izlet u Sloveniju, na zapadno Pohorje nedaleko Slovenj Gradeca. Vožnja automobilima oko 2 sata do Grmovškovog doma pod Velikom Kopom (1371m), jutarnja kava i polazak prema najvišem vrhu Pohorja Črni Vrh (1543m) do kojeg će nam trebati oko sat hoda. Nastavljamo prema Malom Črnom vrhu (1536m), Ribniškoj koči (1507m), te Ribniškom jezeru. Vraćamo se istim putem do Grmovškovog doma, pa za one koji žele više, slijedi još pola sata uspona na vrh Velika Kopa (1542m).

Mjesto polaska: 

Pregrada, ul. S. Škreblina, Obrtnički dom.

 Vrijeme polaska: 

Ponedjeljak, 22.4.2019. u 7,00 sati. 

         Vrijeme povratka:

Oko 20,00 sati.

          Prijevoz:

U osobnom angažmanu, automobilima. Mole se vozači da se jave za prijevoz.

 

           Oprema:

Standardna planinarska oprema prilagođena vremenskim uvjetima sa zaštitom od sunca,  kiše i vjetra, štapovi, topla kapa, rukavice. Obavezno gojzerice.

Napomena: Za prelazak preko državne granice obavezno osobna i članska iskaznica. 

Prehrana:

Iz  ruksaka ili u Planinarskom domu Grmovškov dom. Ribniška koča je zatvorena do 26.4. pa sa sobom ponijeti i dovoljnu količinu vode i hrane.

          Zahtjevnost:

Grmovskov dom - Ribniško jezero, cca. 2,5 sati u odlasku i 2,5 sati u povratku.

Grmovškov dom - Velika Kopa, cca. 30 min u usponu i nešto manje u silasku.

Naknade: u dogovoru sa vozačima, planirani pravac kretanja je oko 100 km u jednom smjeru, preporuka cca. 50 kn po putniku u vozilu.

Organizator:

HPD "Kunagora" Pregrada

 Vodič - informacije:

Za HPD KUnagora: Davor Rogina 099/78 63662, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Prijeve:

- Zaključno do petka 19.4.2019.g.

- Obavezna uplaćena godišnja članarina za 2019.g.

 

 

Fotografije preuzete sa www.pzs.si i www.hribi.net

Ostale napomene:

Organizator i vodič ima pravo otkazati, odgoditi ili prekinuti izlet u slučaju nepovoljnih vremenskih okolnosti, ako ne može osigurati sudjelovanje vodiča HPS-a, ako nije prikupljen dovoljan broj prijava za pokriće troškova i u slučaju više sile. U slučaju otkazivanja ili odgode izleta vodič će o tome pravovremeno obavijestiti sve prijavljene članove. U slučaju otkazivanja izleta odluku o načinu povrata predujma donosi organizator. Tijekom izleta vodič ima pravo promijeniti plan izleta ili ga prekinuti ako procijeni da to zahtijevaju okolnosti.

Prijavom na planinarski izlet svaki sudionik potvrđuje da je upoznat s planom izleta i da je s njime suglasan, da je upoznat s rizicima planinarenja i da na izletu sudjeluje na vlastitu odgovornost, da preuzima odgovornost za osobno ponašanje u skupini tijekom trajanja izleta, da preuzima obvezu poštivanja i izvršavanja uputa vodiča, da preuzima obvezu da se za sudjelovanje opremi odgovarajućom odjećom, obućom i drugom opremom, te da posjeduje tjelesnu spremnost potrebnu za svladavanje predviđenih napora.