Karavanke, Stol 9.9.2018.

 

Stol je planina s najvišim vrhom Karavanki (2236 m). Nalazi se na zapadnom dijelu  grebena iznad Radovljice i Bleda. Tim grebenom ide državna granica između Slovenije i Austrije.

Uspon ide od Valvasorjevega doma po Žirovniškoj planini  do Prešernove koče, do vrha Stol 2236m cca. 3 sata. Silazak preko Zabreške poti, cca. 3 sata.

S vrha Stola pruža se prekrasan pogled prema istoku na greben Karavanki  i na vrhove: Vrtaču, Begunjščicu i Košutu, prema jugoistoku na Kamničke Alpe i Gorenjsko, južno se vidi Radovljica i Bledsko jezero, prema jugozapadu - Julijske Alpe s najvišim vrhom Triglavom. Prema sjeveru pruža se širok pogled na strme Karavanke i bazen Klagenfurta.

Fotografije i opis puta preuzeti sa www.hribi.net

Plan izleta:

Mjesto polaska:
Pregrada, ul. Stjepana Škreblina - Obrtnički dom
 
Vrijeme polaska: 
Nedjelja, 9.9.2018. u 5 sati
 
Prijevoz:
- osobnim automobilima

Mole se zainteresirani da se jave za prijevoz do petka 7.9.2018.
 
Oprema:
Standardna planinarska oprema prilagođena promjenjivim vremenskim uvjetima sa zaštitom od kiše i hladnoće, štapovi, kapa i rukavice, vreća za spavanje. 
 
Prehrana i piće:

Iz ruksaka. Moguća i u planinarskim domovima.
 
Zahtjevnost:
Srednje zahtjevno, oko 6-7 sati hoda. 

Naknade:
- za prijevoz cca. 150 kn.

 

Organizator:
HPD Kunagora Pregrada
 
Prijave - vodič - informacije:

Prijave - informacije: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili na tel. 098/1739477

Vodič: Branko Kokolić


Ostale napomene:
- Na izlet mogu isključivo planinari, članovi planinarskih društva s plačenom članarinom za tekuću godinu. Oragnizator, HPD Kunagora zadržava pravo odgode ili otkaza izleta (premali odaziv  pa se akontacijom ne mogu pokriti troškovi prijevoza, loši vremenski uvjeti  i dr.). U slučaju otkaza izleta, vodič će o tome obavijestiti prijavljene za izlet. Na izletu ste u obvezi poštivati pravila planinarske etike te postupati po uputama dobivenih od vodiča.