Priznanje HPS-a: Najbolji upravljač planinarskih objekata HPS-a u 2018

 

Na kraju svake godine Izvršni odbor Hrvatskog planinarskog saveza dodjeljuje posebna priznanja planinarskim društvima i pojedincima za postignute uspjehe u tekućoj godini.

Posebno nam je zadovoljstvo  objaviti da je u kategoriji „Najbolji upravljač planinarskih objekata HPS-a u 2018.“, za izuzetnu brigu i upravljanje planinarskom kućom na Kunagori, proglašeno naše planinarsko društvo HPD Kunagora Pregrada.

Na dodjeli priznanja 17. prosinca 2018. godine u sjedištu HPS-a u Zagrebu, bili smo posebno ponosni na našu Kunagoru, te zahvalni što je prepoznat nesebičan rad članstva koji je unazad više godina uz podršku lokalne zajednice vratio nekadašnji sjaj planinarske kuće na Kunagori, jednog od najljepših vidikovaca našeg Zagorja. Planinarski dom na Kunagori je tijekom ove godine bio domaćin gradskog natjecanja udruga i mjesnih odbora u pripremi kotlovine, obilježavanju Praznika rada, akcijama zaštite okoliša - Zelena čistka i Dan za čisti okoliš, planinarskom pohodu Branje grojzdja, savjetovanju MS ZPP-a, vježbama i predavanjima Stanice planinarskih vodiča Zagorje, lovačkog natjecanja u gađanju glinenih golubova, druženjima umirovljenika, aktivnostima Crvenog križa, druženju pčelara, međunarodnih susreta gljivara, te brojnih posjetitelja i planinara. Pogled planinara sa Kunagore na Pregradu i dolinu Kosteljine, dio je ovogodišnjeg turističkog spota naše Županije – Bajke na dlanu.

Primitkom ovog, za nas značajnog priznanja HPS-a, na najljepši način smo još jednom čestitali 65. rođendan planinarske kuće na Kunagori koja je svečano otvorena 1953. godine.

Ponosni smo što smo dio priče o Kunagori – biseru hrvatskog zagorja.

 

tzkzz
PC171615
svecanasjednica
pogled-s-kunagore
priznanje-hps-2018
priznanja-2018
planinarac20181209090154
kunagora
izlozba
MG3244