Obavijesti

10.6.2018. Ravna gora - Trakoščan,

17.6.2018. Japetić

22/25.6.2018. Durmitor - Tara - upućen e-mail

24.6.2018. Ivanščica - Dani planinara HPS-a

Odgođeno _ 16/17.6.2018. - Južni Velebit

7/8.6.2018. Srednji Večlebit - Laktin vrh i dr. (odrada izleta iz svibnja)

 

 

Bohor - Veliki Javornik

 

U nedjelju 26.11.2017. godine organiziramo planinarski izlet na Bohor, vrh Veliki Javornik - 1023m, te planinarski dom na Bohorju - 896 m. Usput ćemo obići i slap Ubijavnik i staru partizansku bolnicu na Travnom Lazu.

 Bohor se smjestio u zapadnom dijelu Posavskog gorja u susjednoj Republici Sloveniji, sa više vrhova Plešivec, Špic i Veliki Javornik.  

 

 

 

Uspon planiramo sa južne strane Bohora, od parkirališta naselja Jablance koje se nalazi iznad Senova. U  prvom dijelu kretati ćemo se neobilježenom stazom uz Dobrovski potok prema slapu Ubijavnik, nastavljamo prema Travnom Lazu i partizanskoj bolnici i vrhu Veliki Javornik. Silazak prema planinarskom domu na Bohorju, okrijepa i odmor u domu, te potom silazak do vozila markiranom stazom. 

 

Plan izleta:

Mjesto polaska:
Pregrada, ul. Stjepana Škreblina - Obrtnički dom
 
Vrijeme polaska: 
Nedjelja, 26.11.2017. u 7,00 sati

 
Prijevoz:
osobnim automobilima,

mole se vozači da ponude mogućnost prijevoza

Oprema:
Standardna planinarska oprema prilagođena zimskim vremenskim uvjetima sa zaštitom od kiše, snijega i hladnoće, štapovi, kapa i rukavice.

Za prelazak državne granice obavezna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

 
Prehrana i piće:

Iz ruksaka. Moguće otvoren planinarski dom na Bohoru.
 
Zahtjevnost:
Kondicijski  nezahtjevno.

Satnica:  Do Velikog Javornika cca. 2 sata hoda u usponu, silazak do planinarskog doma cca. 1 sat i povratak cca. 1,5 sata.

Tehnički nezahtjevno.

Naknade:
- za prijevoz u dogovoru sa vozačima, cca. 50 kn.

Organizator:
HPD Kunagora Pregrada
 
Prijave - vodič - informacije:

Branko Kokolić

email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

tel. 098/173-947

Prijave do petka, 24.11.2017. godine.


Ostale napomene:
- Na izlet mogu isključivo planinari, članovi planinarskih društva s plaćenom članarinom za tekuću godinu. Oragnizator, HPD Kunagora zadržava pravo odgode ili otkaza izleta (premali odaziv  pa se akontacijom ne mogu pokriti troškovi prijevoza, loši vremenski uvjeti  i dr.). U slučaju otkaza izleta, vodič će o tome obavijestiti prijavljene za izlet. Na izletu ste u obvezi poštivati pravila planinarske etike te postupati po uputama dobivenih od vodiča.

 
Šetnjom do zdravlja - 2018 

Planinarenje „daje“ zdravlje, pruža mogućnost aktivnog odmora i rekreacije, a kretanjem i boravkom u prirodi na svježem zraku uz druženje i širenje svijesti o važnosti tjelesnih aktivnosti kao dijela zdravstvene kulture suvremenog čovjeka stvara se navika tjelesnih aktivnosti u očuvanju i održavanju zdravlja. 

 

Projekte prijavljen za sufinanciranje aktivnosti Sportske zajednice Grada Pregrade, Krapinsko-zagorska županije, te Općina Desinić i Hum na Sutli

Go to top