Dani planinara HPS-a, Ivanščica 23. i 23.6.2018.

 

 

 

 

Hrvatski planinarski savez
Hrvatsko planinarsko društvo „Ivančica“ Ivanec
pozivaju Vas na
DANE HRVATSKIH PLANINARA
Ivančica, Ivanec, Hrvatsko Zagorje
23. - 24. lipnja 2018.
PLANINA IVANČICA, HPD IVANČICA I GRAD IVANEC:


Ivančica je najviša (1060 m) i najupadljivija gora Hrvatskog Zagorja, pruža se u smjeru istok-zapad u dužini od 27 kilometara, a najšira je u pravcu Belec-Ivanec, 9 kilometara. U srednjem vijeku Ivančica se zvala Očura,
a svoje sadašnje ime dobila je, kao i grad Ivanec, po katoličkom redu ivanovcima koji su pod planinom imali svoje posjede. U novije doba zovemo je Ivančica ili Ivanšćica ili pak po domaći Ivonjčica, Ivonjščica.
HPD „IVANČICA“ IVANEC, planinarsko društvo osnovano je 1898.g. kao podružnica HPD-a u Zagrebu, djeluje neprekidno i danas broji 370 članova. Planinarski dom „Pasarićeva kuća“ na Ivančici (1054 m) u vlasništvu je Društva kao i društvene prostorije u Ivancu, gdje je ujedno i sjedište Stanice planinarskih vodiča Varaždin i Međudruštvenog savjeta zagorskog planinarskog puta. Kako Društvo ove godine slavi 120 od svog osnutka, željeli smo tu veliku obljetnicu dostojno obilježiti te smo u suradnji s HPS-om se prihvatili organizacije Dana hrvatskih planinara.


GRAD IVANEC (… grad poleg jedne velke gore) spominje se prvi puta 22. lipnja 1396.g. Danas u njemu živi 6000 stanovnika, s okolicom 14000. Industrijski je trgovački ali i kulturni centar sjevernog Zagorja

više u najavi 

Zainteresirani za sudjelovanje na danima planinara molimo da e jave na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. kako bi se organizirao zajednički odlazak. U organizaciji vodičke službe, moguć je polazak iz Konjščine, Belca i Prigorca.  

 

 

 

 


Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima prava izmjene plana obzirom na objektivne okolnosti na terenu, a u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, kiše i obilnog snijega, izlet će se otkazati o čemu će vodič obavijestiti prijavljene sudionike izleta.
  

 

_______________________________________________________