Najava izleta: 10.6.2018. Ravna Gora, Trakošćan

Ako je netko zainteresiran za pohod "Cvjetne staze Ravne gore" koji se održava dan ranije u subotu 9.6.2018. s početkom u 9 sati iz Bednje, molim da mi se posebno javi.
Trakošćan - Ravna Gora
Opis izleta:
U nedjelju 10.6.2018.g. organiziramo planinarski pohod na Ravnu Goru pokraj Trakošćana.
Polazna točka nam je hotel kod dvorca Trakošćan, prema Velikim pećinama. Potom nastavljamo prema domu Pusti duh, piramidi i Filićevom domu. Nakon kraćeg odmora odlazak do babice, te povratak pema Trakoščanu.
Ravna gora je najsjevernija i uz Kalnik najzanimljivija planina Hrvatskog zagorja. KT HPO-a na Ravnoj gori je razgledna piramida na »vrhu Ravne gore« (680 m), u neposrednoj blizini crkve Sveta tri kralja. Piramida je visoka 11 metara. Zanimljivo je da se vršak na kojem se nalazi često spominje kao »vrh Ravne gore« iako na šumovitom grebenu u si. dijelu gore postoji vrh koji je 6 metara viši i koji uistinu jest najviši na Ravnoj gori (taj je vrh KT obilaznice Najviši vrhovi hrvatskih županija). 
Planinarski dom Filićev dom stoji na glavnom grebenu Ravne gore, oko 500 m istočno od vrha s piramidom. Prije je nosio nazive »Anka Ivić« i Ravna gora, a popularno se naziva još i Veliki dom. U prizemlju je velika blagovaonica sa 80 mjesta, na katu je 12 soba i na mansardi 6 soba. Dom je pogodan za smještaj velikih skupina te za škole i tečaje.
Planinarska kuća Pusti duh nalazi se u predjelu lijepe borove šume, 500 metara sjeverozapadno od vrha na kojemu je razgledna piramida. To je romantična zidana prizemnica uređena u lovačkom stilu.
Mjesto polaska:
Pregrada, ul. S. Škreblina, Obrtnički dom.
 
Vrijeme polaska: 
Nedjelja, 10.6.2018. u 8,00 sati. 
 Vrijeme povratka:
Oko 17,00 sati.
Prijevoz:
U osobnom angažmanu, automobilima.
Oprema:
Standardna planinarska oprema prilagođena vremenskim uvjetima sa zaštitom od sunca,  kiše i vjetra, štapovi.
Napomena: 
 
Prehrana:
Iz ruksaka, Planinarski dom na Ravnoj gori je otvoren.
Zahtjevnost:
Oko 4-5-6 sati hoda. 2-3 sata uspona, sat uglavnom ravnog terena i sat spuštanja. 
Kondicijski i tehnički nezahtjevno.
Naknade:
- nema
Organizator:
PD "Kunagora" Pregrada
 Vodič - informacije:
Za HPD Kunagora: Davor Rogina 099/78 63662, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Prijeve:
- Zaključno do petka 8.6.2018.g.
 
 
Ostale napomene:
Organizator i vodič ima pravo otkazati, odgoditi ili prekinuti izlet, a posebno u slučaju nepovoljnih vremenskih okolnosti, ako ne može osigurati sudjelovanje vodiča HPS-a, ako nije prikupljen dovoljan broj prijava za pokriće troškova i u slučaju više sile. Prijavom na planinarski izlet svaki sudionik potvrđuje da je upoznat s planom izleta i da je s njime suglasan, da je upoznat s rizicima i da na izletu sudjeluje na vlastitu odgovornost, da preuzima odgovornost za osobno ponašanje u skupini tijekom trajanja izleta, da preuzima obvezu poštivanja i izvršavanja uputa vodiča, da preuzima obvezu da se za sudjelovanje opremi odgovarajućom odjećom, obućom i drugom opremom, te da posjeduje tjelesnu spremnost potrebnu za svladavanje predviđenih napora.