ZELENA ČISTKA 2018

 

Subota, 21. travnja 2018. 

Grad Pregrada će i ove godine biti dio globalne volonterske akcije Zelena čistka - jedan dan za čisti okoliš, kampanje koja se provodi na razini cijelog svijeta u sklopu globalnog pokreta “Let’s do it World!”. Na taj će se način ujedno obilježiti i 22. travnja – Dan planeta Zemlje. 

Akcija će se provoditi u subotu 21. travnja na više lokacija na području grada od 10 do 14 sati te vas pozivamo da se okupimo u što većem broju. Po završetku akcije druženje se nastavlja na Kunagori, gdje će LD Kuna Pregrada pripremiti zakusku za vrijedne volonterske ruke.

Grad Pregrada se u akciju, čiji su ciljevi osvješćivanje važnosti primarnog odvajanja otpada, podizanje svijesti o stvaranju i odlaganju otpada te važnosti očuvanja okoliša, prirode i planete Zemlje kao zajedničkog dobra sviju nas, uključuje od 2014. godine, a ove će se godine akcija održati u dva navrata. Naime, velika akcija čišćenja cijelog svijeta na isti dan održat će se 15. rujna.

Ulaganjem lokalnih napora za čišće i zelenije sutra, budimo svijest o stvaranju i važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša, prirode i planete Zemlje, koja je naše zajedničko dobro.

 

Planinarsi se priključuju Mjesnom odboru Pregarda u 10 sati na Trgu u Pregradi, a od 14. sati svi ste pozvani na Kunagori gdje LD Kuna priprema hranu za sve volontere.

 

,,