Petrova gora, nedjelja 18.2.2018.

 

U nedjelju 18.2.2018. godine organiziramo planinarski izlet na Petrovu goru s usponom na vrh Petrovac (KT HPO 512m) 

Petrova gora je splet gorskih kosa koji se zvjezdasto rasprostire na granici Banije i Korduna. Ime je dobila po hrvatskom kralju Petru Svačiću koji je prema legendi tamo poginuo. Petrovac, najviši vrh Petrove gore, prostrana je šumovita visoravan s dva neznatno istaknuta vrška podjednake visine - Velikim i Malim Petrovcem. Na Velikom Petrovcu je zapušten velebni spomenik i memorijalni centar, a na Malom Petrovcu ruševina samostana koji je najvjerojatnije sagrađen krajem 13. stoljeća na temeljima ranije rimske utvrde. U Drugom svjetskom ratu u šumama Petrove gore bile su tajne partizanske bolnice.

 

 

 

Predviđeno je oko 4 do 5 sata hoda planinarskim putem od Lovačkog doma Muljava, Rimskim putem na Veliki i Mali Petrovac i povratak preko Malog Velebita. U Lovačkom domu poslužuje se hrana i piće, a  preporuka je da se ponese „nešto“ i u ruksaku. Potrebna standardna planinarska oprema.

Plan izleta:

 

Mjesto polaska:
Pregrada, ul. Stjepana Škreblina - Obrtnički dom
 
Vrijeme polaska: 
Nedjelja, 18.2.2018. u 7,00 h

 
Prijevoz:
osobnim automobilima,

Oprema:
Standardna planinarska oprema prilagođena zimskim vremenskim uvjetima sa zaštitom od kiše, snijega i hladnoće, štapovi, kapa i rukavice.

 
Prehrana i piće:

Iz ruksaka. Moguće u lovačkom domu Muljava.
 
Zahtjevnost:
Kondicijski  nezahtjevno.

Tehnički nezahtjevno.

Naknade:
- za prijevoz u dogovoru sa vozačima, cca. 80 kn.

Organizator:
HPD Kunagora Pregrada
 
Prijave - vodič - informacije:

Darko Krušlin

095/9072104

Prijave do petka, 16.2.2018.

Detaljan opis izleta možete preuzeti na letku:


Ostale napomene:
Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima prava izmjene plana obzirom na objektivne okolnosti na terenu, a u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, kiše i obilnog snijega, izlet će se otkazati o čemu će vodič obavijestiti prijavljene sudionike izleta.