Sveti Martin - Mursko Središće (Vincekov pohod)

 

U nedjelju 21. siječnja 2018. godine organiziramo odlazak na 20. Vincekov pohod PD Bundek u Međimurje.

 

 

Iz poziva domaćina:

Pohod organiziramo  po međimurskim bregima i to po svakom vremenu s ciljem da obilježimo  Dan svetog Vinka, zaštitnika vinogradara. Mnogi smatraju da je upravo na Vincekovo, odnosno 22. siječnja "službeni" početak vegetativnog ciklusa vinove loze i obično si toga dana vinogradari zažele sretnu novu vinogradarsku godinu.
Godine 2010. i 2016.  Hrvatski planinarski savez proglasio je naš pohod najboljom planinarskom akcijom u Rep. Hrvatskoj te smo za organizaciju Vincekovog  pohoda primili Godišnju nagradu
 HPS-a.
Nijedan od njih nije viši od 300 metara. Petnaestak kilometara lako se prijeđe za 4-5 sati kraj mnogih stajanki i odmorišta.
Put započinjemo u Toplicama Sv.Martin i nastavljamo preko vinorodnih brežuljaka Grkaveščaka i Venca do Gradiščaka, Kapelščaka, Koncovčaka ,  Baloga i Bundeka. Nakon  nekoliko usputnih stajanki u bregovitom dijelu (na nekima do njih  bit će tradicionalan Vincekov obred),krećemo prema Murskom Središću, najsjevernijem hrvatskom gradu. Spuštamo se u ravničarski dio i potrebna su nam  još neka dva kilometra do sportske dvorane u kojoj je kraj našeg hodanja,  a početak planinarske veselice uz glazbu, jelo i piće (grah, hrenovke, kobasice)- hrana i piće nije uključeno u startninu pa vas molimo da to objasnite svojim članovima koji dolaze na pohod.

 

Plan izleta:

Mjesto polaska:
Pregrada, ul. Stjepana Škreblina - Obrtnički dom
 
Vrijeme polaska: 
Nedjelja, 21.1.2018. u 6,00 sati

 
Prijevoz:
osobnim automobilima,

mole se vozači da ponude mogućnost prijevoza

Oprema:
Standardna planinarska oprema prilagođena zimskim vremenskim uvjetima sa zaštitom od kiše, snijega i hladnoće, štapovi, kapa i rukavice.

 
Prehrana i piće:

Iz ruksaka. Moguće u sportskoj dvorani u Murskom Središću po završetku pohoda.
 
Zahtjevnost:
Kondicijski  srednje zahtjevno, cca. 15 km.

Satnica:  4-5 sati.

Tehnički nezahtjevno.

Naknade:

- organizatoru pohoda 15 kn kotizacije
- za prijevoz u dogovoru sa vozačima, cca. 50 kn.

Organizator:
PD Bundek Mursko Središće
 
Prijave - vodič - informacije:

Davor Rogina (zamjena)

email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

tel. 099 78 63662

Prijave do četvrtka, 18.1.2018. godine.


Ostale napomene:
- Na izlet mogu isključivo planinari, članovi planinarskih društva s plaćenom članarinom za tekuću godinu. Oragnizator, HPD Kunagora zadržava pravo odgode ili otkaza izleta (premali odaziv  pa se akontacijom ne mogu pokriti troškovi prijevoza, loši vremenski uvjeti  i dr.). U slučaju otkaza izleta, vodič će o tome obavijestiti prijavljene za izlet. Na izletu ste u obvezi poštivati pravila planinarske etike te postupati po uputama dobivenih od vodiča.